• Wed
  • WEDD
  • 1
  • 3

Szukasz wykwintnej oprawy z klasą, super jedzenia i dużej przestrzeni!

Jesteśmy pewni, że Davinci Wasze marzenia rozkwitną najpiękniej, ponieważ nadamy im prawdziwe urzekającą oprawę, dlatego też z wyprzedzeniem wraz z narzeczeństwem tworzymy zarys wyjątkowego menu wraz z całą oprawą kwiatową, muzyczną i organizacyjną.

Davinci to doskonałe miejsce na celebrowanie wyjątkowych chwil i wydarzeń. Polski charakter kuchni oraz profesjonalna obsługa dostarczają naszym Gościom niezapomnianych chwil w gronie najbliższych.

Nasza restauracja to ponad 200 metrów przestrzeni, gdzie goście będą się świetnie bawić. Dodatkowo nasz hotel podczas ślubów może ulokować nawet do 30 gości.

    W naszej klimatyzowanej sali zorganizujemy dla Państwa min.:
  • Wesele
  • Komunię
  • Chrzciny
  • Wieczory panieńskie / kawalerskie
  • Urodziny / imieniny
  • Stypę

Zapraszamy do obejrzenie naszej sali na zdjęciach w galerii, oraz osobiście po wcześniejszym umówieniu się telefonicznie pod numerem 54 288 40 30.

Propozycja nr 1

1. Zupa

ZUPA PODAWANA W WAZACH TRADYCYJNY ROSÓŁ Z MAKARONEM DOMOWYM

2. Dania głowne

OBIAD SERWOWANY NA PÓŁMISKACH ROLADA DROBIOWA ZE ŚLIWKĄ W SOSIE MUSZTARDOWYM ZRAZY WIEPRZOWE W SOSIE WŁASNYM Z KLUSKAMI ŚLĄSKIMI SCHAB ZWIJANY Z SEREM CAMEMBERT SOCZYSTY KOTLET DE VOLAILLE KACZKA PO STAROPOSKU KOTLET DROBIOWY SIEKANY DODATKI ZIEMNIAKI/FRYTKI ZESTAW SURÓWEK /WARZYWA GOTOWANE

3. BUFET ZIMNY

ROLADA Z KURCZAKA W CIEŚCIE SEROWYM ROLADA Z ŁOSOSIA ZE SZPINAKIEM ROLADA Z KURCZAKA Z SERKIEM MASCARPONE RYBA PO JAPOŃSKU SAŁATKA Z KURCZAKA Z MAKARONEM RYŻOWYM PIECZYWO, MASŁO

4. BUFET GORĄCY KOLACJA

KOLACJA SERWOWANA NA PÓŁMISKACH BUFET GORĄCY FLAKI/ŻUREK GOLONKA W KAPUŚCIE ROLADA DROBIOWA FASZEROWANA

5. BUFET GORĄCY KOLACJA

WYKWINTNY PASZTET Z ŻURAWINĄ SAKIEWKA ZE SCHABU W SOSIE TATARSKIM SZYNKA Z MUSEM JAJAECZNYM POD PIERZYNKĄ Z OGÓRKA ŚLEDŹ PO WIEJSKU

6. Tort weselny

(smak oraz wygląd do uzgodnienia z szefem kuchni)

7. STÓŁ KAWOWO-HERBACIANY I OWOCE

(tea box z różnymi rodzajami herbat, kawa, dodatki, owoce tropikalne )

8. STÓŁ CUKIERNICZY

SZARLOTKA

SERNIK

CZEKOLADOWE ZE ŚLIWKĄ

PLEŚNIAK

3BIT

Propozycja nr 2

1. Zupa

Tradycyjny rosół z makaronem domowym

2. Mięsa (2 mięsa w przeliczeniu na os.)

De volaille z piersi kurczęcia z masłem Schab po cygańsku z pieczarkami,serem ementaler i pikantnym sosem pomidorowym Karkówka pieczona al’a maczanka krakowska podana w sosie własnym pachnąca pieprzem, cebulą i kminkiem ubrana musztardą gorczycową

Dodatki Ziemniaki z wody z masłem i koperkiem Opiekane ćwiartki ziemniaków Kluski śląskie z sosem mięsnym bukiet surówek (biała kapusta, marchewka z ananasem, czerwona kapusta)

3. Deser

Deser lody waniliowe na sosie z malinowym z bitą śmietaną podane w duecie z szarlotką na gorąco.

4. Barszczyk czerwony z krokietem mięsnym lub z kapustą i grzybami

5. Grillowana karkówka

z masłem ziołowym podana na carpacio z pomidorów z tzatzykami, opiekanymi ziemniakami, oraz sałatą winegret

6. Tort weselny

(smak oraz wygląd do uzgodnienia z szefem kuchni)

7. Biały barszcz

podany z jajkiem, szynką oraz koperkiem

8. Stół kawowo-herbaciany

(tea box z różnymi rodzajami herbat, kawa, dodatki) napoje, soki, woda mineralna z cytryną bez limitu

9. Stół cukierniczy

Ciasta staropolskie

Sernik

korzenne

Czekoladowe

Zestaw dań jest przykładowy. Na Państwa życzenie możemy go dowolnie dopasować do indywidualnych potrzeb i oczekiwań.

10. Zimne przekąski

schab z kremem chrzanowym

pasztet domowy

tymbaliki wieprzowe (czyli małe galaretki)

tymbaliki drobiowe

tymbaliki warzywne

tymbaliki z łososia z warzywami

kaczka po tyrolsku na słodko

roladki z szynki ze szparagami

roladki z szynki z warzywami i kremowym serkiem ubrane pomidorami cherry

roladki z łososia wędzonego z jajkiem i kawiorem

śledź marynowany podany w oleju z cebulką

śledź marynowany pod śmietanową pierzynką

ryba po grecku

galantyna z kurczęcia z warzywami

roladka z polędwiczki omletem i brokułami

roladka z polędwiczki z pieczarkami i serem

jajka faszerowane

rolada z brzucha pachnąca majerankiem i czosnkiem

schab pieczony ze śliwką w galarecie

schab gotowany w galarecie

jajka faszerowane

korki serowe z owocami

korki serowe na ostro

szynka parmeńska na melonie miodowym

małe mięska zawijane z różnymi farszami

łosoś w galarecie z jajkiem

pomidorki faszerowane curry z kurczęcia

pieczarki faszerowane

sałatka grecka z serem feta

sałatka z kurczęcia z ananasem, kukurydzą i orzechami włoskimi

sałatka brokułowa z jajkiem, pomidorem i kalafiorem w sosie jogurtowo-majonezowym

sałatka tradycyjna warzywna

befsztyk tatarski podany z tradycyjnymi dodatkami

masło, pieczywo, pomidor, ogórek, warzywa marynowane

Ciasta

Ciasta staropolskie

Sernik

korzenne

Czekoladowe